Teks : Zanariah Kamal
Bismillah...
Makan , makan, makan.. Setiap hari fikir menu untuk keluarga. Terasa anak- anak makin membesar. Kalau dulu masak nasi 1 setengah cawan boleh makan untuk malam sekali. Tapi kini, dah bertambah 2 cawan hingga 3 cawan untuk tengahari sahaja.
Minum petang pula lain. Pukul 4 petang je, pasti ada yang bertanya takde kuih ke ummi. Biasanya saya akan buat cucur, puding, kek, pengat. Tapi hari ni saya teringat nak buat roti bawang putih atau nama omputehnya garlic bread. Kebetulan ada stok cendawan sup segera. Untuk roti, saya guna roti gardinier.
Resepi untuk roti tu senang je,
Bahan2
Roti gardenier
Planta
Bawang putih cincang
Italian herbs ( jika ada)
Bakar hingga perang
Mushroom soup guna yang segera je..
Tambahkan 1 cawan air dalam periuk dan tuang perencah mushroom maggi, panaskan ...
Bila dah siap bolehlah hidang dan makan dengan garlic bread tadi. Simple dan mudah.. Anak- anak pasti suka.
Bismillah...
Makan , makan, makan.. Setiap hari fikir menu untuk keluarga. Terasa anak- anak makin membesar. Kalau dulu masak nasi 1 setengah cawan boleh makan untuk malam sekali. Tapi kini, dah bertambah 2 cawan hingga 3 cawan untuk tengahari sahaja.
Minum petang pula lain. Pukul 4 petang je, pasti ada yang bertanya takde kuih ke ummi. Biasanya saya akan buat cucur, puding, kek, pengat. Tapi hari ni saya teringat nak buat roti bawang putih atau nama omputehnya garlic bread. Kebetulan ada stok cendawan sup segera. Untuk roti, saya guna roti gardinier.
Resepi untuk roti tu senang je,
Bahan2
Roti gardenier
Planta
Bawang putih cincang
Italian herbs ( jika ada)
Bakar hingga perang
Mushroom soup guna yang segera je..
Tambahkan 1 cawan air dalam periuk dan tuang perencah mushroom maggi, panaskan ...
Bila dah siap bolehlah hidang dan makan dengan garlic bread tadi. Simple dan mudah.. Anak- anak pasti suka.
Comments
Post a Comment