Fayyadh Jangan Buat Ummi Risau

Teks: Zanariah Kamal

Bismillah..
Alhamdulillah ...bersyukur sangat pada hari ini  dapat meneruskan catatan dalam blog yang tak seberapa ini.Dengan bantuan tablet yang comel ini dapat juga membantu saya meneruskan catatan. 

Sebenarnya saya berada di kampung halaman iaitu di Melaka. Masih di sini kerana  anak bongsu Fayyahd masih tidak berapa sihat. 10hari yang lalu anak mendapat cirit dan muntah. Kesan dari cirit Fayyadh kehilangan berat badan. Selera makan langsung tiada. minum  hanya air kosong. Luluh hati saya bila lihat keadaan tubuh badan yang sangat kurus. Dah bermacam-macam makanan bawa padanya dengan harapan mahu merasa. Tetap menolak dengan alasan yang diberi nanti muntah.

Ibu mana yang tak risau bila  tengok keadaan anak terbaring tak bermaya. Tiada tenaga untuk berjalan sendiri. Sentiasa berdukung. Kepala saya macam berat sebab berjaga malam. Hanya Allah yang tahu betapa lemahnya saya. Mohon kekuatan agar dapat memberi perhatian dan menjaga Fayyadh yang masih lemah.

Doa dan terus berdoa moga Allah beri kesembuhan pada Fayyadh. Saya sanggup keluar duit asalkan Fayyadh mahu makan. Kepada sesiapa yang membaca catatan saya ini, mohon doakan anak saya supaya cepat sembuh.
Sekian, terima kasih.

Sabar,semoga Allah sayang.

Comments

Popular Posts