Tuesday, 15 July 2014

Semperit Jadi Salju D'hatiku

Teks: Zanariah Kamal

Bismillah...
Alhamdulillah baru saje selesai membakar biskut. Menghabiskan adunan tepung semperit yang meragam.

Dah tak tahu nak buat apa, saya menambah tepung gandum dan sedikit susu tepung ke dalam doh. Uli macam nak buat biskut tapi lebih keras dari tadi. Bukan apa senang nak canai.

Oleh kerana takut melekat lagi saya bubuh kertas minyak pada dulang pembakar. Akhirnya biskut saya menjadi dengan cantiknya.

Danisha tanya, apa nama kuih ini. Ummi tak jawab sebab belum ada nama lagi masa tu.:-)

Jadi sekarang nama dah ada, tiba- tiba terlintas masa menaip. Namanya ialah Biskut Salju D'hatiku.




No comments:

Post a Comment

Antioksidan vs Radikal Bebas. Apa kaitan kedua-duanya?

ANTIOKSIDAN merupakan istilah yang tidak asing bagi kebanyakan orang. Golongan wanita selalunya  menitikberatkan penjagaan ...